Бижута за балансиране на чакрите

Бижута за балансиране на чакрите или т.нар „Чакра бижута“.

Думата чакра произхожда от санскрит и означава „колело“. По дефиниция чакрите са енергийни центрове в човешкото тяло, които регулират всички негови процеси – от функциониране на отделните органи, до функциониране на имунната система и емоциите. Те отговарят за физическото, умственото и духовното здраве на хората.

Открити са 7 основни чакри, които са разположени по протежение на средната линия на тялото, паралелно на гръбначният стълб – от коренната (основната) чакра, разположена в началото на гръбначния стълб (на опашката) до коронната чакра, разположена на върха на главата. Всяка чакра има своя собствена честота на въртене и вибриране, което се изобразява със специфичен за конкретната чакра цвят и символ. Именно тяхното въртене, в зависимост от посоката (дали е по часовниковата стрелка или обратно на нея) привлича или отблъсква енергията. Всяка чакра е проявена във физическото тяло на човека чрез една от ендокринните жлези, които пък от своя страна регулират физическите и емоционалните процеси в организма.

Когато възникне ситуация, при която енергията не протича хармонично през чакрите, когато някоя от чакрите е блокирана или пък твърде отворена – това води до дисбаланс, който се проявява във всички сфери на живота, в това число и дисбаланс при функционирането на ендокринните жлези, и нарушения в обмяната на веществата. Появяват се болести. Именно в такива случаи е необходимо да балансираме чакрите си, за да може енергията да протича правилно през тях. Един от начините да направите това е използването на бижута с камъни-целители, които са създадени от природата и са заредени с определена енергия. При балансиране на чакрите, камъните отдават своята енергия чрез вибрациите си, и приемат във себе си всичко негативно.

Чакра бижута се използват по няколко начина:

За балансиране на половата чакра се използват висулки;

За Балансиране на чакрата на слънчевия сплит се носят колани;

За балансиране на сърдечната чакра – гердан с големи камъни;

За балансиране на гърлената чакра се използват колиета.

Едно универсално решение за балансиране на всички чакри едновременно е носенето на гривни на китките. Те могат да се носят постоянно и винаги. Ако носите гривната на лявата ръка, основното въздействие на камъка ще бъде върху самия човек. А ако носите гривната на дясната ръка, въздействието на камъка ще бъде върху околните хора.

Камъните са мощен източник на енергия. Процеса на раждане на кристалите трае векове и изисква огромен разход на енергия. Всичката тази сила помага за лекуването на енергийните центрове на човека, възстановявайки правилната им работа.